דף הבית » מי אנחנו
מי אנחנו
נעים להכיר
מרכז הכוון בינו
מרכז בינו הקומה על ידי עיריית ירושלים במטרה לאתר נערים ונערות על רצף הנשירה ולהעניק להם מענה מקצועי ומסור.
עמותת 'בינו' פרושה בכל רחבי העיר
ומפעילה רכזי שטח מומחים הפוגשים את הנערים\ות במסגרות הלימוד, ברחובות, בדוכני המזון המהיר ובכיכרות הומי האדם ויוצרת איתם קשר ראשוני.
לאחר יצירת הקשר (- אינטייק) והבעת הרצון מצד הנער\ה והוריהם,
רכזי השטח ממפים את מצבם של כל נער ונערה ומעבירים דו"ח מסודר לאנשי מקצוע. אילו מתאימים לכל נער\ה תוכנית טיפול אישית המתאימה למצבם הספציפי ולצרכים האישיים של כל אחד.
יחודיות של מרכז 'בינו'
מתבטאת בהענקת מענה הוליסטי לכל בעיה. לא עוד התרוצצות בין מלווה אישי, פסיכולוג, תומך רגשי, איש שטח בישיבה, מומחה להשמה במסגרת, מומחה לרכישת מקצוע ועוד, ב'בינו' מאוחדים כל אנשי המקצוע תחת קורת גג אחת.
מלווהו האישי של הנער כמו המלווה האישית של הנערה, מקבלים בכל שבוע דיווחים שוטפים מכל קודקודי הטיפול. שקלול הנתונים מסייע לדיוק המענה הנדרש מתקופה לתקופה עד לסיום משך ההתמודדות והעליה על דרך המלך בעזרת ה'.
עמותת 'בינו' מאמינה כי בכל נער ונערה מנערי ירושלים קיים פוטנציאל הצלחה ענק וכל הנדרש על מנת להגיע אליו הוא מבוגר מקצועי שיאמין בו.
לכן,
צוות המרכז חרט על דגלו את הזכות להעניק סיוע מידי לכל פונה. הסיוע מקצועי ומקיף וחותר לעתידו הטוב ביותר של הנער בלי קשר לעברו או למצבו העכשווי. בעמותה אנשי שטח מומחים בהשמה במסגרות במידה והמצב מאפשר זאת, לצד אפשרויות מימון לימודים מקצוע לנערים הנדרשים לכך.
החזון שלנו:
להגיע לכל נער ונערה מתמודדים מהמגזר החרדי בירושלים
ולהעניק להם מענה כוללני ומותאם רוחנית, רגשית וחברתית.
אנו במרכז מאמינים כי בעזרת תקווה, הקשבה,
ליווי מותאם והנחיה למתבגרים ולהוריהם,
אפשר לסייע לכל נער ונערה לממש את יכולותיהם ולצאת ממעגל המצוקה.
מתודת העבודה,
כדי להבין את מתודת העבודה של מרכז 'בינו' ניקח מקרה קלאסי מאילו המגיעים אליו. יוס הוא בחור ישיבה לשעבר ובחור 'מנותק' – לא מאובחן ולא מטופל, כיום. יוס ממלא את יומו בריגושים שליליים, הוא אנטי מוסדי, עובד מכולת ומייאש את האנשים הסובבים אותו (כולל הוריו, לצערנו).
כאשר הרכז שלנו איתר את יוס והציע לו ללמוד מקצוע ללא תשלום וליהנות ממסגרת חובקת ומהנה, הוא לא הסתכל עליו. רק לאחר שבועות ארוכים של ניסיונות חוזרים ונשנים החליט יוס לבוא ולבדוק את האפשרות, ולו בשביל 'לנער' מעליו את הרכז הנודניק.
הציץ ונפגע…
לימים, כאשר הקשר עם יוס התהדק שאל אותו החונך שהוצמד לו על ידי הרכז, האם מישהו עזר לו בפעם הראשונה שנפלט מן המסגרת. "בטח", אמר יוס, "כמה וכמה אנשים ממש 'היו שם בשבילי' אבל אף אחד לא טרח ללוות אותי בימים שלאחר הקליטה במסגרת. איש לא טרח ללוות אותי בקשיי הישיבה ואף אחד לא חשב לספק לי חלופה לתוכניות הערב. בכל ערב חזרתי אל הרחובות ולכן לא פלא שמהר מאוד נפלטתי גם מהמסגרת השנייה שהותאמה לי, ובישיבה השלישית לא החזקתי מעמד אפילו שבוע".
יוס הוא דוגמא, בחורים כמותו ממלאים את רחובות ירושלים והארץ. הם 'יושבים על הברזלים', מתקבצים בכיכרות ובתוך תוכם מבקשים שמישהו יראה את הצורך שלהם וייתן להם רצף של מענים.
רצף ולא רק מענה
כאשר הכשרנו את הרקע להקמת מרכז 'בינו' הבנו כי אצל בחורים מתמודדים אי אפשר לפתור בעיות נקודתיות, זה לא עניין של 'למצוא להם מסגרת', 'ללוות אותם בתוך הישיבה' או 'לסגור איתם את הפער', הם נדרשים למענה כוללני ורציף המקיף שלל תחומים, ואל הצורך הזה נדרשנו.
