ברכת הראשון לציון שליט"א
דברי הגאון הגדול, הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א
מובא באיכה רבה: "אמר הקדוש ברוך הוא "הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו, מתוך שהיו מתעסקין בה, המאור שבה היה מחזירן למוטב". הגאון מווילנא מוסיף ואומר ש"לא כל תורה תקרב את האדם לחזור בתשובה רק לימוד אליבא דהילכתא".
'המאור שבה' נמצא באליבא דהלכתא וזה מה שישיב את הנערים שלנו לתורה. מיקרוגל, בשר וחלב, הלכות שבת וכדומה. דברים מעשיים ליום-יום, מחזקים את האדם, וכבר אמרו חז"ל במסכת ברכות: "מיום שחרב בית המקדש אין לו לקדוש ברוך הוא אלא ד' אמות של הלכה", לפי שההלכה מחזקת את יראת השמים.
אני מברך את כל הרבנים הפועלים במלאכת הקודש ואת כל הצוות של ארגון 'בינו' הקדוש המשכילים לפעול עם הנערים בדרכם, בהצלחה בכל מעשה ידיהם. אשריכם ואשרי חלקכם.
ברכת הגאון הרב שלמה זעפרני שליט"א
מדבר על ארגון בינו ופעילותו
אנשים שואלים את עצמם מהו סוד ההצלחה של הארגון, ויש לכך תשובה. בהפטרת חנוכה אמרנו: "לא בחיל ולא בכוח כי אם ברוחי אמר ה'". כולנו יודעים שעניין החינוך הוא עניין מרכזי מאוד בתורה וביהדות וזהו סוד קיומנו. רבותינו הקדושים עומדים על הבדל מעניין בין הנכתב על אברהם אבינו לנכתב על איוב. על איוב נאמר: "תם וישר וירא אלוקים וסר מרע" ואילו אצל אברהם אבינו כתוב: "כי ידעתי כי ירא אלוקים אתה" וזהו. לכאורה על איוב כתוב דברים טובים רבים יותר ובכל זאת, לא בחר הקדוש ברוך הוא באיוב להיות מעמידו של עם ישראל אלא באברהם אבינו, למה? כיוון שאיוב היה צדיק לעצמו – הוא העלה עולות, רומם את עצמו אך לא דאג לדור ההמשך, ולא זה מה שחיפש הקב"ה בשעה שביקש להעמיד את עמו. בורא עולם לא רצה להעמיד את עמו ממי שמגיע עם עצמו לדרגות עליונות אלא ממי שמשקיע בחינוך הדור הבא, כפי שנאמר אצל אברהם: "כי ידעתיו למען אשר יצווה את ביתו אחריו ושמרו את דרך ה' לעשות צדקה ומשפט". כאשר אדם גדול לעצמו זה נפלא, אבל רק במקום בו דואגים להמשך החינוך אפשר להקים את עם ישראל.
ראש העיר ירושלים, מר משה ליאון
אחד האתגרים החינוכיים המרכזיים שעומדים בפני כל מחנך, הוא האתגר להצליח ולהבין את החניך. להיות
איתו, במקום שלו, ולהתחבר לעולמו הפנימי. זו בעצם המשמעות הפשוטה של "חנוך לנער על פי דרכו". חז"ל הורו לנו שבחינוך, למרות שהסמכות נמצאת בידי המחנך, הדרך החינוכית צריכה להיעשות "ע"פ
דרכו" של הנער. בהתאם ליכולותיו, לצרכיו ולעולמו הייחודי של כל חניך וחניך.
אנו חיים בתקופה מיוחדת מאוד. מצד אחד, המודעות לנושאים חינוכיים עולה – בין היתר בזכות ארגונים כמו 'בינו'. מצד שני,היכולת להקדיש זמן וקשב לכל חניך, הופכת למאתגרת יותר ויותר.
לשם כך יש צורך בהקדשת משאבים, כאשר המשאב הראשון והחשוב ביותר הוא הלב. לתת את הלב, להקשיב, לשמוע, ולהבין.
הצוות הנפלא של 'בינו' בהובלת הרב אלירן סומך, הם אנשים של לב. הם אנשים של הבנה, ואלו בדיוק הכלים הנחוצים להצלחהחינוכית. בנוסף לרכיב האנושי והרגשי, יש גם צורך בתשתיות. כפי שכבר אמרו חז"ל, "אם אין קמח אין תורה". על מנת לאפשר פעילות נכונה ולהביא את בני הנוער להישגים אישיים רוחניים וערכיים, יש להשקיע בתשתיות מתאימות שיהוו את הקרקע לצמיחתם והתפתחותם.
בימים אלו, אנו בעיריית ירושלים, יחד עם חבר הנהלת העיר – מחזיק תיק קידום נוער,
הרב צביקה אסולין וראש מינהל החינוך בירושלים מר יואב זימרן, מובילים מהלך היסטורי להקמת בית מיוחד עבור הנערים והנערות הנפלאים של 'בינו'. אני תקווה ותפילה שהמאמצים שלנו ישאו פרי, והנערים והנערות שאנו משקיעים בהם כה רבות ימצאו את הדרך הנכונה,
ושיקויים בנו מאמר חז"ל: "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם מלא"
ברכת מר צביקה אסולין הי"ו
דברי חבר הנהלת העיר מחזיק תיק קידום נוער,
מרכז ההכוון 'בינו' לנוער חרדי מתמודד הוקם על ידי עיריית ירושלים במטרה לסייע לכם – ההורים, להתמודד בצורה נכונה עם אתגרי החינוך הרבים שתקופתנו המורכבת מציבה לפתחנו. הצרכים – צרכיו המשתנים של הדור האחרון,
הילדים – ילדים ירושלמים הם, ותופעת ההתמודדות היא המשתוללת לנגד ענינו ולא נותנת לנו מנוחה.
השאלות רבות. תלמידי חכמים, אנשי מעשה וצוות מומחה האמון על 'תורה עם דרך ארץ', עומדים מולם ומנסים לתת מענה. עם כל הרצון והמוכנות, נערים ונערות רבים אינם מוצאים את כל המענה הנדרש להם בין כותלי מוסד הלימוד ועומדים בהתמודדות מסוכנת.
אבקש לברך את אנשי צוות מרכז 'בינו' על פעילותם החינוכית למען בני הנוער ובנות הנעורים ואסיים בתפילה ובתקווה כי יהי רצון שחפץ ה' בידם יצליח ונזכה שיקויים בנו הפסוק "חנוך לנער על פי דרכו – גם כי יזקין לא יסור ממנה".
ברכת מר יואב זמרן הי"ו
דברי ראש מנהל החינוך בירושלים
אין זה סוד כי העיר ירושלים מובילה בתחומי החינוך ובתחומי התאמת תוכניות ליווי וטיפול בקהילה עבור נוער בסיכון. אין זה גם סוד שבירושלים מבינים כי עלינו להתאים את אופי מתן המענה לנוער לאוכלוסיית היעד ולציבור החרדי נדרשים אנשי שטח משלו, הפועלים בהלימה לצרכים ובהבנת השטח.
הקמת מרכז 'בינו' הינה אחד הצעדים שנעשו בירושלים על מנת לדייק את המענה לכל מתמודד חרדי ולתת מענה הוליסטי ומותאם תרבותית לכל נער ונערה. 'בינו' הינו חלק ממספר מיזמים חינוכיים שהשיקה עיריית ירושלים בשנה האחרונה בהובלת מנהל החינוך.
בשנת תשפ"א (2021) הוביל מרכז 'בינו' ועידה חינוכית רחבת היקף. הוועידה נערכה מטעם עיריית ירושלים אך השתתפו בה נציגים מחמישה עשר רשויות שונות שהגיעו מכל הארץ על מנת להכיר את מתודת העבודה שמפעיל מרכז 'בינו',
בתפילה שיהיו ילדינו כשתילי זיתים סביב לשולחננו תמיד.